Werken voor Vlaanderen

Er komen verschillende klanten bij ons aankloppen. De klanten die er niets van afweten en het graag uitbesteden en de klanten die er veel van afweten maar de creatieve ontbreken. Tenslotte zijn er de klanten die perfect zelf hun socialmediakanalen kunnen onderhouden, maar er de tijd niet voor hebben.

Die laatste klant is ook ons An-Sophie. Zij heeft zelf het LinkedIn-kanaal opgezet voor de Vlaamse overheid, experimenteerde, leerde bij en werd er tenslotte een echte pro in.

Briefing: Help! Ik heb echt geen tijd meer om ons LinkedIn-kanaal goed te onderhouden.

Ons antwoord: Wij wel!

Project management

Het Agentschap Overheidspersoneel heeft klanten doorheen de volledige Vlaamse overheid. Elk departement, agentschap, entiteit,… die ondersteuning wensen bij hun aanwervingsprocessen kan bij het Agentschap Overheidspersoneel terecht.

De informatie komt dus een beetje van overal en moet in de eerste plaats gestroomlijnd worden. We hebben contact met verschillende selectieverantwoordelijken en hun klanten. Om zeker te zijn dat iedereen op dezelfde lijn zit, houden we wekelijks videovergaderingen met onze belangrijkste contactpersoon.

Contentcreatie

Er worden verschillende types content gemaakt voor het LinkedIn-account van de Vlaamse overheid. Enerzijds is er de storytellingcontent. Hiermee geven we een gezicht én een verhaal aan die grote mastodont die de Vlaamse overheid soms lijkt. Hiermee ondersteunen we ook hun inspanningen om te werken aan hun employer branding.

Anderzijds is er het ‘hardere’ rekruteringswerk. Hiervoor gaan we enerzijds vacatures opmaken voor LinkedIn, showcasepagina’s maken en ook gericht adverteren naar doelgroepen die het dichtst aanleunen bij de vacature.

Adverteren op LinkedIn

Vanuit de business manager van LinkedIn definiëren we doelgroepen, zetten we campagnes op en bepalen we onze budgetten. We doen dit per vacature vaak verschillende keren zodat we kunnen testen welke tekst en welke foto de meeste kliks oplevert. Zeker voor knelpuntberoepen en moeilijke profielen (lees: IT-ers en ingenieurs) moeten we een tandje bijsteken.Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×