20% tekstregel op Facebook

22/09/2019

Voor we deze regel kunnen uitleggen, duiken we eerst in de onderdelen van een foto advertentie op Facebook. Elke advertentie op Facebook…

.

Voor we deze regel kunnen uitleggen, duiken we eerst in de onderdelen van een foto advertentie op Facebook.

Afbeeldingen

Elke advertentie op Facebook moet minstens één afbeelding bevatten. Het gebruik van relevante en sprekende afbeeldingen kan het succes van je advertentie bepalen. Er zijn regels verbonden aan het gebruik van afbeeldingen, waarvan de 20% tekstregel waarschijnlijk de meest besproken is.

Facebook geeft de voorkeur aan afbeeldingen met weinig of geen tekst op. Hiermee willen ze vermijden dat de advertenties schreeuwerig worden en zo de beleving van hun gebruikers zo aangenaam mogelijk houden. Daarom werd de 20% regel ingevoerd.

Concreet, de tekst die je op je afbeelding plaatst, mag niet meer dan 20% van je afbeelding innemen. Met ‘tekst’ bedoelt Facebook: platte tekst, logo’s die tekst bevatten, watermerken,...

Sommige afbeeldingen komen in aanmerking voor een uitzondering, zoals boek- en albumomslagen, productafbeeldingen, games en posters voor evenementen. Een uitzondering kan je pas aanvragen als je de afbeelding hebt geplaatst.

Doe de test!

Om zeker te zijn dat je afbeelding voldoet aan de regels van Facebook, bestaat er een tool: de overlay tool. Hiermee kan je voor je je advertentie maakt de afbeeldingen controleren.

Als je een advertentie aanmaakt met meerdere afbeeldingen, zoals bijvoorbeeld een carrouseladvertentie, moet elke afbeelding voldoen aan de regels. Als je afbeelding(en) hier niet aan voldoen, kan dit invloed hebben op het aantal vertoningen die je advertentie ontvangt.

Je afbeelding afgekeurd?

Als je afbeelding te veel tekst bevat, kan je natuurlijk het lettertype verkleinen of minder woorden gebruiken. Controleer hierna opnieuw met de overlaytool.


Overweeg ook om de tekst in het tekstgedeelte -de statusupdate als het ware- van je advertentie te zetten. Zo verlies je niets van je boodschap!Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×