Content reposten

24/02/2020

Hoera! User Generated Content! Hoe geweldig is het wanneer je klanten je taggen in een foto met een enthousiaste tekst erbij? De foto gebruiken op je eigen kanaal? Keigoed idee! Maar bedenk eerst nog even dit...

Toestemming vragen

​​​​​​Wanneer we graag een foto van iemand anders willen gebruiken, dan vragen we standaard toestemming in een privé-bericht. De screenshot van de toestemming wordt bewaard in een map waar ook een spreadsheet te vinden is met daarin de naam van de persoon, een link naar de account en de datum van de toestemming. 

Maar onze methode is verre van heilig. Airbnb bijvoorbeeld gaat daar veel verder. 80% van hun content op Instagram is user generated content (UGC) en dit is hoe zij om toestemming vragen. 

Ze zien een leuke foto en denken: “wow, leuke foto!”

Daar laten ze dan een comment onder en vervolgens posten ze de foto op hun account met een mooie verwijzing naar de oorspronkelijk fotograaf, maar hun caption is aangepast zodat ze ook hun gastheren en -vrouwen in de bloemetjes zetten:

Pas je aan het kanaal aan

Instastories: Posts en andere stories waarin je bent getagd mag je rechtstreeks delen in je stories. Het is altijd fijn om de persoon die de post maakte, extra te taggen. Voeg er ook gerust een eigen tekstje, gif, sticker,... aan toe.

Instagram: Er bestaan gratis repost-apps. Die apps zelf zijn lelijk en zitten boordevol reclame (we hebben je gewaarschuwd), maar doen wat ze beloven: een post reposten op je Insta-wall. Maar je mag ook de foto downloaden en op je eigen wall posten. Dat vinden we bij TINA de “mooiere” manier ;-)

Facebook: Een openbare post mag je gewoon delen op je pagina, maar opnieuw is het hier fijn om de persoon in kwestie te taggen en/of te bedanken.

LinkedIn: Een deelfunctie voor pagina’s is er nog niet. De enige manier om hier posts te delen, is het kopiëren van de rechtstreekse link naar de post en deze in je eigen statusupdate te plakken. Je kan ervoor kiezen om er je eigen mening, bedanking of aanvullende inzichten aan toe te voegen. Maar dat is zeker niet verplicht.

Pinterest: Voeg de pin toe aan één van je borden, net zoals je met andere pins zou doen.

Twitter: Retweet, zet er iets bij of niet, je hoeft geen toestemming te vragen. Op Twitter mag het allemaal!

Enfin, soit:

User Generated Content zorgt voor frisse afwisseling in je content en kan je eigenlijk beschouwen als een positieve review. Daar moet je dus mee uitpakken :-) 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×